FANDOM


Na 287-om Ispitu za Lovca počinje priča.

KandidatiEdit

Pali:

 • Screenshot0045
  Tonpa (#16)
 • Rju (#34)
 • Čeri (#76)
 • Snajper (#80)
 • Šišito (#89)
 • Kilua (#99)
 • Bourbon (#103)
 • Kju (#105)
 • Somi (#118)
 • Nikol (#189)
 • Bodoro (#191)
 • Braća Amori (#197, #198 i #199)
 • Ponzu (#246)
 • Todo (#255)
 • Agon (#281)
 • Kenmi (#362)
 • Gozo (#371)
 • Gereta (#384)

Položili:

 • New-hunters

  Novih 7

  Hisoka (#44)

 • Pokle (#53)
 • Hanzo (#294)
 • Ilumi (#301)
 • Leorio (#403)
 • Kurapika (#404)
 • Gon (#405)

​IspitivačiEdit

Ispitivači preliminarne faze:

 • Kapetan
 • Kviz Baka
 • Kiriko porodica

Ispitivač prve faze:

 • Satoz

Ispitivači druge faze:

 • Menči
 • Buhara

Ispitivač treće faze:

 • Lipo 

Ispitivač četvrte faze:

Nema

Ispitivač pete faze:

 • Netero

Ispitivač finalne faze:

 • Masta (sudija)

Posle ispitni ispitivači:

 • Ving
 • Mizuken

IspitEdit

Captain 2011

Kapetan

Preliminarni ispit-Kapetan Edit

Nije deo zvaničnog ispita, ali se tokom plovidbe broj kandidata značajno smanjio. Brodom komanduje neimenovani Kapetan, koji dovozi Gona, Kurapiku i Leoria do Luke Dol. Kapetan je jedan od plaćenih agnata Udruženja Lovaca. Kada je Gon osetio da dolazi oluja a nikada prije nije bio na otvorenom moru, Kapetan je shvatio da je to sigurno sin Đinga, osobe koju je prevozio na isto mesto dok je još bio mlad.


Preliminarni ispit-Trik pitanjeEdit

OldLady2

Kviz Baka

Kviz Baka i njenih 11 pomoćnika su vodili ovaj preliminarni deo ispita. Starica testira mentalnu snagu kandidata. Kviz se zasniva na samo jednom pitanju, sa dva izbora. Nakon postavljenog pitanja kandidat ima 5 sekudni da odgovori, odgovori su 1 ili 2 ako se odgovori drugačije kandidat je diskvalifikovan. Tokom ovog ispita postavljena su dva pitanja:
 1. Zlikovac je uhvatio tvoju majku i ljubavnicu. Možeš da spaseš samo jednu od njih, odaberi 1 za majku ili 2 za ljubavnicu. Koga ćeš da spaseš?
 2.  Sin i ćerka su vam kidnapovani. Možete da spasete samo jedno od njih, odaberite 1 za sina ili 2 za ćerku. Koga ćete da spasete?

Naprotiv ni odgovor 1 ni odgovor 2 nebi bili ispravni, tačan odgovor je Tišina, tačnije ćutnja kandidata. Zaključak, ovaj kviz nema tačan odgovor. 

Preliminarni ispit-Kiriko porodicaEdit

Hunter exam guides

Kiriko Porodica

Kiriko su čudovišta. Oni žive ispod največeg drveta na ostrvu. Posjeduju sposobnost da se preobraze u ljudsko biće. Mogu da koriste izgled i govor čoveka. Prilikom napada na njih, oni zauzimaju svoj pravi oblik. Ulaskom u kuću Gon, Kurapika i Leorio vide kako Kiriko zver drži ženu, a njen muž leži ranjen na podu. Leorio ostaje pomoći muškarcu dok Gon i Kurapika slede Kiriko zver. Kasnije spašavaju ženu, o kojoj se Kurapika brine dok Gon je u poteri za zveri. Kurapika ubrzo otkriva pravi identitet žene i zveri koja se pretvorila u Leoria. Gon zanimljivom gestom savladava bračni par Kiriko. Kiriko porodica proglašava položen preliminarni ispit za njih trojicu, uz divljenje prema svoj trojici. Kasnije ih odvode od mesta za održavanje ispita.

Prva faza ispita-Podzemni tunelEdit

Početni broj kandidata: 404

Završni broj kandidata: 385

Ispitivač: Satoz

Screenshot00012

Maraton u Podzemnom tunelu

Ovaj deo testa je maratonskog tipa. Da bi se prošlo na druge delove ispita kandidat mora da poseduje veliku kondiciju i izdržljivost. Izlaz iz tunela nije uvek na istoj udaljenosti. Satoz je spomenuo kako su prešli oko 80 km prije penjanja uz stepenice, a do kraja tunela ostalo je još oko 5 km. 

Prva faza ispita-Numere močvaraEdit

Početni broj kandidata: 385

Završni broj kandidata: 368

Ispitivač: Satoz

12544773 1536136923367683 1552343444 o

Početak smrtonosne močvare

Močvara Numere ili Močvara Prevaranata je služila kao drugi deo prve faze ispita za Lovca. Pored toga što kandidati moraju održati korak za uvežbanim Lovcem koji sve vreme ubrzava, kandidati moraju proći male varke velikih grabljivaca. Test je maratonskog tipa. Od kandidata se traži i doza hrabrosti da se krene na ovu trku, za Dozvolom Lovca ili sigurnom smrti. Kandidati su imali malu pauzu nako prolaska kroz tunel. Dužina ove staze nije poznata.

Druga faza-Šuma Parka Biska i Veliki PečatEdit

Početni broj kandidata: 368

Završni broj kandidata: 368

Ispitivači: Menči i Buhara 

Potraga za VP

Pronađen Veliki Pečat!

Gon obara VP

Gon obara plen

Umorni kanadidati nakon dugog maratona kroz močvaru Numere, morali su da zadovolje Lovce Gurmane sa svojim jelima. Na meniu je bila samo jedna delicija svinja, pečena, pržena ili kuvana nije bitno, bitno je samo da ovo dvoje Lovaca pokažu svoju oznaku O (O-označava da je kandidat prošao i  X-da kandidat pada). Prije spremanja jela kandidati su morali da uhvate svinju u Šumi Parka Biska. Veliki Pečat je jedina vrsta svinje koji obitava u šumi. Nakon potrage za ovom gigantskom svinjom, trebalo je naći način da se svinja obori na zemlju i spremi za kušanje. Ni jedan od kandidata nije uspeo da zadovolji istančani ukus nezadovoljne Menči. Tako da ovu fazu niko nije ni pao ni prošao, o prolasku na dalje faze kandidati s čekali da Netero nagovori Menči da izmisli neki izazov kako bi bar jedan broj kandidata mogao da prođe. Kasnije kandidati i ispitivači putuju do Raspolućene Planine cepelinom Udruženja Lovaca.

Druga faza-Raspolućena Planina i Jaja OrlaPaukaEdit

Početni broj kandidata: 368

Završni broj kandidata: 42

Ispitivač: Menči

Hunter-x-hunter-2011-0605

Tok druge polovine druge faze

Ova faza se održala nakon propalog prvog dela druge faze zbog nezadovoljstva ispitivača Menči. Netero je zamolio Menči da izmisli izazov koji je dovoljno težak da i ona sama mora rizikovati svoj život kako bi ga obavila. Odabrala je zadatak kuvanja jaja, ali ne običnih jaja, nega jaja OrlaPauka. Naime kuvanje jaja nije problem već sama nabavka istih. OraoPauk polaže svoja jaja na mreže koje je prethodno ispleo kroz pukotinu Raspolućene Planine. Kada se kandidat baci u pukotinu, uhvati se za mrežu i uzme jaje mora da pričeka nalet vetra kako bi ga vetar odbacio na početni položaj. Jedan kandidat nije znao da vetar pomaže prilikom vraćanja na početno mesto, pa je poginuo. Tokom ove faze 325 kandidata je odustalo, a jedan je poginuo. Ova faza je bila najuspešnija što se tiče Ispitivača. 

U cepelinu nkon poraza od Netera u igri u kojoj su Gon i Kilua trebali da ukradu loptu, Kilua izživciran ubija dva kandidata.

Treća faza- Trik KulaEdit

Početni broj kandidata: 40

Završni broj kandidata: 24

Ispitivač: Lipo

Trick Tower

Trik Kula

HorribleSubs Hunter X Hunter - 08 720p.mkv snapshot 04.38 2011.11.21 00.24.401

Krilato misteriozno čudovište

Nadgledanje kandidata

Nadgledanje kandidata

Trik kula, na prvi pogled izgleda kao zasađeni veliki štap u stenu, ali ova kula je kao lavirint sa neznanim brojem ulaza i izlaza. Prava svrha ove kule je zatvor, najsigurniji zatvor. Ovde leže jedni od najvećih ubica, pljačkaša varalica ili silovatelja, sa najdužim kaznama ili onim doživotnim. Takođe ova kula je poslužila kao jedna od etapa za održavanje ovog ispita. Samo jedan je cilj doći živ do podnožja kule. Ali ne može se sići niz rubove ove kule jer oko kule kruže Krilata misteriozna čudovišta, koje sa lokoćom će pojesti svoj plen. Predpostavlja se da ove zveri jedu one koji nađu način da pobegnu iz zatvora. Kandidati su morali da pronađu dobro skrivene ulaze kako bi nastavili dalje, za čitav put kandidati imaju 72 sata. Tokom ovog ispita prikazana su samo dva put kojim su kandidati prolazili, tačnije čitav put Gona, Kilue, Kuriapike, Leorai i Tonpe koji su putovali zajedno i samo borba između Hisoke i Togaria, u kojoj je Hisoka ubio Togaria prije dolaska u centralni hol gde je trebalo pričekati prolazak ostalih 72 sata. Kada se petorka spojila, morali su karistiti satove kao daljinski za glasanje. Nisu trebali biti složni kako bi prolazili dalje, jer su odlučivali glasovi većine. U tajnoj sobi su se nalazili 5 satova sa dugletom O i X, ta dugmad služe za sledeći izazov Skrivena vrata. Nakon pojavljivanja skrivenih vrata, kandidati biraju O da se vrata otvore ili X da se vrata ne otvore. Posle dolazi iduća tabla sa znakovima O i X, ali ovde se bira strana O za desno, a X za levo. Kasnije petorka nailaze na zatvorenike Trik Kule. Cilj zatvorenika je da oduže borbu jer svakim satom koji oduzmu od kandidata smanjuju sebi kaznu za jednu godinu. Nakon što kandidati završe ovu igru 5 na 5 prolaze dalje kroz tunele sa raznim zamkama, nakon tih tunela biraju O ili X za otvaranje sledećih vrata koje dovode do poslednjih vrata gde biraju O ili X. O da prođu veoma dugu i tešku stazu svih petoro ili X za isuviše kratku i laku stazu, ali gde prolaze troje, dvoje iz tima moraju žrtvovati kako bi prošli dalje i završili treću fazu. 
Prolaznici Trik Kule
Redosled prolaska Broj kandidata Kandidat Vreme prolaska
1 44 Hisoka 6h i 17min
2 301 Gitaraku-Ilumi 12h i 2min
3 294 Hanzo 12h i 3min
4 384 Gereta 20h i 27min
5 53 Pokle 30h i 4min
6 371 Goz 30h i 4min
7 ? ? ?
8 ? ? ?
9 ? ? ?
10 ? ? ?
11 ? ? ?
12 ? ? ?
13 118 Somi 61h i 54min
14 ? ? ?
15 ? ? ?
16 ? ? ?
17 ? ? ?
18 ? ? ?
19 ? ? ?
20 404 Kuriapika 71h i 59min
21 99 Kilua 71h i59min
22 405 Gon 71h i 59min
23 403 Leorio 71h i 59min
24 16 Tonpa 71h i 59min

Prošlo je 25, 1 umro

Četvrta faza-Ostrvo ZevilEdit

Početni broj kandidata: 24

Završni broj kandidata: 9

Ispitivač: Nema; Tokom ovod ispita bili si angažova niže-rangirani Lovci Udruženja kao posmatrači kandidata i Kahari kao kordinator.

Početak četvrte faze se održao u podnožju trik kule. Lipo i njegov pomoćnik su upoznalali kandidate sa pravilima naredne faze. Kandidati su izvlačili pokrivene kartice iz kutije. Ispod lepljive trake se nalazio broj lovine. Svaki kandidat je morao da uhvati svoju lovinu čiji ID bedž nosi 3 boda. Kandidatov bedž vredi 3 boda tako da su mogli proći kandidti koji su imali 6 bodova. Ali postoji još jedan način da kandidat prođe, ako skupi bilo koja 3 ID bedž od ostalih kandidata koji nisu njegova lovina. U ovoj igri su postojale tri opcije za prolazak, a to su:

 1. Bedž kandidata (3 boda) + bedž lovine (3 boda)
 2. Bedž kandidata (3 boda) + bedž ostala tri kandidata (1+1+1=3 boda)
 3. Bedž lovine (3 boda) + bedž ostala tri kandidata (1+1+1=3 boda)

Ispitanik Lovina Rezultat Poeni
16 Tonpa 403 Živ 0
34 Rju 53; 80; 281; 118; 294; 404; 198 ? 0
44 Hisoka 384 384; 80; 118; 281 6
53 Pokle 105 53; 105 6
80 Snajperista 301 Mrtva 0
89 Šišito 53; 80; 281; 118; 294; 404; 198 ? 0
99 Kilua 199 199; 99 6
103 Burbon 80; 281; 118; 294; 404; 198; 53 Mrtav 0
105 Kju 53; 80; 118; 198; 281; 294; 404 Živ 0
118 Somi 191 Živ 0
191 Bodaro 34 191; 34 6
197 Amori 362; 89 Živ 0
198 Imori 99 Živ 0
199 Umori 362; 89 Živ 0
246 Ponzu 103 103 3
281 Agon 80, 118, 294, 404, 198 or 53 Mrtav 0
294 Hanzo 197 294; 198; 362; 89 6
301 Gitaraku-Ilumi 371 301; 371 6
362 Kenmi 80, 281, 118, 294, 404, 198 or 53 Živ 0
371 Gozu 44; 80; 118; 294; 404; 198; 53 Mrtav 0
384 Gereta 405 Mrtav 0
403 Leorio 246 403; 246 6
404 Kuriapika 16 404; 16  6
405 Gon 44 405; 44 6

Peta faza-Netero pitaEdit

Početni broj kandidata: 9

Završni broj kandidata: 9

Ispitivač: Netero

Razgovor sa Neterom je bila predposlednja faza glavnog dela ovog ispita. Netero je prikupljao informacije od kandidata i sabirao sa izveštajima nadzirača koju su pratili kandidate na ostrvu Zevil, kako bi napravio ždreb za finalnu fazu. Netero je postavio 2 pitanja:

 1. Ko je kandidat sa kojim bi se najviše volio boriti?
 2. Ko je kandidat koga bi voleo izbeći u bliskoj borbi?


Kandidat Želja za borbom Izbeći borbu
44 Hisoka 99 Kilua; 405 Gon 405 Gon; 99 Kilua
53 pokle 404 Kuriapika 44 Hisoka
99 Kilua 405 Gon 53 Pokle
191 Bodaro 44 Hisoka 405 Gon; 99 Kilua
294 Hanzo 44 Hisoka 44 Hisoka
301 Gitaraku-Ilumi 99 Kilua 44 Hisoka
403 Leorio 405 Gon 405 Gon
404 Kuriapika 405 Gon; 44 Hisoka Nije odgovorio na pitanje
405 Gon 44 Hisoka 403 Leorio; 404 Gon; 99 Kilua


Najpoželjniji za borbu je 44 Hisoka, a najnepoželjniji za borbu su 405 Gon i 44 Hisoka.

Finalna faz-Borba jedan na jedanEdit

Ždreb

Ždreb

Početni broj kandidata: 9

Završni broj kandidata: 7

Ispitivač: Nema; Tokom ove faze Masta je bio sudija.

Netero je ždreb sastavio po odluci od 3 stavke:

 1. Fizička snaga (agilnost, fleksibilnost, izdržljivost i percepcije)
 2. Mentalna snaga (skup otpornost, prilagodljivosti, rasuđivanja i kreativnosti)
 3. Ukupan učinak

Cilj ove faze je da se natera protivnik da preda meč, ali ne da ga se ubije uprotivnom kandidat je diskvalifikovan. Dozvoljena su oružja ali nema varanja. Nije pobeda ako je protivnik u nesvestici. Kandidat koji dođe do vrha ždreba pada!


Prvi meč: Gon* - Hanzo

Drugi meč: Kuriapika* - Hisoka**

Treći meč: Hanzo* - Pokle

Četvrti meč: Hisoka*- Bodoro

Peti meč: Kilua** - Pokle*

Šesti meč: Leorio* - Bodaro*** (meč je bio odložen)

Sedmi meč: Kilua - Gitaraku-Ilumi*

(*) Kandidat je prošao

(**) Kandidat je odustao svojevoljno

(***) Kandidat je ubijen


Nakon finalne faze, 7 kandidata su postali Lovci, 1 je ubijen i 1 diskvalifikovan.

Učenje NenaEdit

Ving i MizukenEdit

Ving je bio učitelj Nena za Gona i Kiluu. Njih dvojica su morali naučiti Nen kako bi prošli pored Hisoke na 200 sprat Nebeske Arene. Ving iako je mlad zna sve o Nenu, tačnije sve istine i laži Nena. Nen ima svoje laži kako bi ga prikrili od onih koji nisu vredni da ga nauče. Dovoljno je vešt za specialno obučavanje Nena, pored toga on je i učenik Biske koja ga je naučila Šingen-rju Kung-fu, jedan od najjačih oblika Kung-fua. On još poznaje i misteriozne oblike Nena, tačnije može osetiti drugačije oblike aure, kao što je osetio kod Gona.

Mizuken je Kurapikin Nen učitelj. Mizuken ima sve predispozicije za odličnog Lovca. Takođe on je odličan učitelj, to je pokazao kada je naučio Kuriapiku Nenu sa kojim je mogao ubiti sve članove Fantom Trupe. Jedina viđena demonstracija njegovih mogućnosti je bilo kada je napao Kuriapiku sa žirom. Žir je ispaljen dovoljno brzinom kako bi ga on izbegao, ali to nije bila puna brzina kojom Mizuken može ispaljivati svoje prjektile. Ipak taj žir je putovao brzinom, tri puta većom od brzine metka.

Nije prikazano ko je naučio Hanzoa i Pokla Nenom. Hisoka i Ilumi su znali Nen i pre Ispita. Dok je Leorio učio Nen mnogo posle ostalih, nezna se ko mu je pomogao da ga otkrije.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.