FANDOM


Shizukuu
Šizuku
Kanji

シズク

Romaji

Shizuku

Poznat i kao

Broj 8 Fantom Trupe

Pojavljivanja
Pojavljivanje u animeu

51 (1999)
41 (2011)

Karakteristike
Pol

Ženski

Broj godina

19

Visina

160 cm

Težina

45 kg

Boje očiju

Indigo

Boja kose

Crna

Nen
Tip

Prizivač

Sposobnosti

Blinki

Šizuku (シズク, Shizuku) je član Fantom trupe, zloglasne bande lopova A klase. Ona je osmi Fantom, tačnije nosi tetovažu sa brojem 8. Njena fizička snaga se najmanja u trupi.

IzgledEdit

Genei shizu

Šizukin dizain

Šizukina tetovaža

Šizukina tetovaža pauka

Šizuku je niže telesne građe, sa malim nosom i sitnim ustima. Ima crnu kosu i krupne oči boje trule višnje, preko kojih se nalaze velike naočale sa crnim rubovima. Od odeće na sebi ima crnu rolovku i farmerke. Nosi svetlo zelene patike sa belim potplatom. Na zglobovima ruku ima zlatne narukmice, dok oko vrata nosi zlatni krst Svetog Petra. 

Njena Pauk tetovaža se nalazi na levoj strani stomaka. Ona je zadužila broj 8 od nepoznatog prvobitnog nosiloca broja 8 Fantom trupe.


LičnostEdit

Šizuku ima jednu lošu osobinu, a to je zaboravnost. Ponekad zaboravi imena osoba, pa čak da je i srela neku osobu. Njezin stil borbe je veoma zanimljiv, jer mučki ubija bez ikakvog saosjećanja prema svojoj žrtvi. Ona veruje da će svaki Krolov plan uspreti, sluša sva njegova naređenja i pravila.

PozadinaEdit

Malo se šta zna o njenoj prošlosti, predpostavlja se da dolazi iz grada Meteor kao i jedan dio članova Trupe. Šizuku je zamenila nepoznatog člana Trupe, koji je ubijen od strane Silve Zodijaka 3 godine pre početka priče i postala novi član Fantom Trupe sa brojem 8. Prilikom borbe Fejtana i Zazan, Šizuku je mogla ostati mrtva, zbog Fejtanovog razornog napada.

PojavaEdit

Šizuku

Šizuku dolazi u sklonište Fantom trupe

Novi JorkEdit

Šizuku stiže osma u skrovište Fantom trupe. Ubrzo nakon njenog dolaska, Pakunoda pita Šala da li je stigao drugi novajlija misleći na Hisoku, što bi značilo da je ovo njen prvi sastanak sa celom trupom od kada je regrutovana u redove Paukova.

Hunter2011-42-1

Obaranje ruke

Prije napada na aukciju, Šizuku je osmatrala grad sa Franaklinom i Feitanom. U šetnji gradom nailazi na Gona, Kiluu i Leorija koji pokušavaju skupiti pare za aukciju. Za učestvovanje u obaranju ruke protiv Gona ona je koristila svoju slabiju (desnu) ruku i izgubila, ali Gon je koristio svoju punu snagu, što je i Kilui skrenulo pažnju. Šizuku je na putu do aukcije žalila što je koristila svoju slabiju ruku i što nije dobila dijamantni prsten.
Tumblr m8w0k3LlsJ1rnep7do1 500

Šizuku koristi Blinkia

Nedugo nakon početka aukcije, Franaklin i Feitan napadaju učesnike aukcije. Ivlankov i Bise su pokušali da pobegnu, ali im to nije pošlo za rukom jer ih je ispred aukcione sale dočekala Šizuku sa Blinkijem. Šizuku nakon usisavanja njih dvoje ulazi u salu, gdje je dočekuje more krvi i stotine još ne ohlađenih leševa. Šizuku ponovo aktivira svoj Nen. Blinki je progutao sve od leševa preko krvi do iventara sale, tako da u sali više ničega nije bilo.
Shadow-beasts-dead

Šizuku ubija ostatale Senovite Zveri

Dok se Uvogin bori protiv članova Mafije i Senovitih Zveri, ona sjedi na brdu iznad i igra karte sa ostalim članovima Fantom trupe. Nakon što Kurapika zarobljava Uvogina svojim Lancima, trupa kreće u poteru. Na putu susreću se sa ostatkom Senovitih Zveri, koje lako pobeđuju

Sijb

Njena bespomoćna kopija

Tokom napada na aukcionu salu ona je išla uz Franklina i ubija nekoliko članova Mafije. Ubrzo potom, Korutopi pravi kopiju njenog tela zajedno sa ostalih pet članova trupe, tako da Mafija veruje da su ubijeni.
  • Prvi stih njene budućnosti
  • Drugi stih njene budućnosti
Sobzirom da Krolo sada može da predvidi budućnost, zainteresvana Nobunaginom budućnosti, moli Krola da joj napiše njeno. Ona saznaje ako za 7 dana ne napusti Novi Jork, kako bi mogla umreti. Nakon što sazna Hisokinu budučnost, to kako će Trupa brijati još više žrtava i da Korisnik Lanaca zna sve njihove sposobnosti. Krolo ponovo deli Trupu u dve grupe, jedna ide u poteru za Korisnikom Lanaca, dok druga ostaje u skloništu. Šizuku je u drugoj grupi zajedno sa Krolom, Mači, Pakunodom, Nobunagom i Kortopijem.
-HorribleSubs- Hunter X Hunter - 57 -720p-.mkv snapshot 00.23 -2012.12.02 15.01.23-

Šizuku i Mači zarobljavaju Gona i Kiluu

Shizukudsvk

Šizuku udara Nobunagu

Grupa je opazila kako ih neko prati, ubrzo se razdvajaju. Šizuku, Mači i Krolo se zaustavljaju, i primećiju dve sene kako se skrivaju od njihovih pogleda, to su bili Gon i Kurapika. Ali kada su im rekli da je bespotrebno skrivati se pred njima, Kilua stiže i izlazi umesto Kurapike. Gon i Kilua ponovo postaju taoci. Čim su Pakunoda, Nobunaga i Kortopi obavili svoj dio zadatka, i vratili se u hotel gde ih je čekao ostatak grupe, upali su u Kurapikinu zamku. Kurapika veže Krola lancima i odvodi ga na Lingon aerodrom. Finks odlučuje da krene za Pakunodom kako bi ubio Kurapiku, ali mu Nobunaga preti da će ga ubiti ako napravi i jedan korak. Pošto je Nobunaga stao u gard, Šizuku je odlučila da ga onesvesti, prije nego se nešto neprimereno dogodi. Iako je Šizuku bila na Nobunaginoj strani da se neprati Pakunoda, odlučila je ipak da onesvesti Nobunagu jer je to po njoj bila bolja opcija. Nakon toga ta grupa obavještava preostale članove trupe da ne napuštaju skrovište jer uprotivnom, Krolo bi mogao da umre. Devet preostalih članova čekali su u skrovištu da se Pakunoda vrati sa aerodroma.

Pakunoda koristi svoju Nen sposobnost, kako bi prenela sećanja na nekolko članova Fantom trupe, i nakon toga izvršava suicid. Šizuku žali za Pakunodom.

Ostrvo PohlepeEdit

Šalnark poziva Šizku i Kortopija da se pridruže igri i navodi kako njihov cilj nije da igraju po pravilima. Oni proučavaju kako sistem igre funkcioniše. Pokušavajući da sa Blinkijem usisaju kartu, ali to nije bilo moguće. Tako su zaključili da se stvari sa kojom se igra igra nemoguće usisati jer su napravljene od "Programerovog Nen-a". (Primer: Pokušali su da usisaju kartu "Kamen" i nisu uspeli sve do trenutka kad su aktivirali kartu i kamen nije postao fizička osetljiv). Tačnije moglo se svime manipulisati što nije sastav virtualnog sveta. 

Šizuku se još pojavljuje kada je Trupa pokušala ilegalno ući u igru, ali to m nije pošlo za rukm jer je Razor sprečio nihov ulazak koristeći specijalnu kartu "Eliminiši" koja je dostupna samo "Programerima igre".

Himera mraviEdit

Nakon kraljeve dozvole da se svi mravi mogu kretati bez ikakvih ograničenja, grupa koja je platila Zazan doselila se u grad Meteor i pravi svoju palatu što se nije svidelo članovima Fantom trupe, pa su Šizuku i još 5 članova trupe odlučili da eliminišu pretnju nihovom gradu. Pošto smatraju da bi ove borbe mogle biti mačiji kašalj za njih odlučuju se razdvojiti i ko prvi nađe i ubije kraljicu on postaje privremeni vođa. Nakon razdvajanja Šizuku brzo pronalazi svog protivnika Pikea.


Spojleri ovde nisu gotovi

SposobnostiEdit

Zbog Šizukinog rodnog mesta, grada Meteor-a, njeno postojanje nije zabeleženo u ni jednoj bazi podataka, što čini dobijanje informacija o njenim sposobnostima nemoguće. Šizuku je jedan od prikupljača informacija za Fantom Trupu. U trupi njena sposobnost je visoko cenjena, jer može da izbriše sve aktivnosti trupe. Džeparenje za nju ne prestavlja nikakav problem, šta više ona je savršena u tim oblastima. Samostalno može da pobedi veoma moćne protivnike i dobiti borbe sa neverovatnom lakoćom. U obaranju ruke protiv Gona koristila je svoju slabiju (desnu) ruku, i dosta namučila Gona, tačnije Gon ju je pobedio koristeći svu svoju snagu.

Rukovanje oružjem: Ona je veoma spretna u rukovanju sa štapovima. Usavršila je brzinu i preciznost udarca sa Blinkijem. U stanju da šalje veoma snažne udarce u kratkom vremenskom roku.

NenEdit

Šizuku je Prizivač. Njena Nen sposobnost joj omogućava da prizove ususivač (Blinki), koji usisava sve što mu se nađe na putu osim živih ljudi i predmeta napravljenih od Nen-a. Pored nekih ograničenja, Blinki usisava i krv iz živog organizma kao što je viđeno u poglavlju Himera mravi u borbi protiv Pikea. Ona svojom sposobnosti uklanja sve tragove od kriminalinih radnji Fantom trupe. Šalnark navodi kako je Šizukina sposobnost veoma rijetka. 

ZanimljivostiEdit

  • U službenim Hunter x Hunter knjigama njeno ime je napisano "Čzok" (Chzzok).
  • Šizuku je zamenila ubijenog člana Trupe, kojeg je ubio Silva Zoldik tri godine pre početka priče.
  • Šizukino ime se na Kinji piše na dva načina. 静 (miran, tih) ili 滴 (kap tečnosti).
  • U izboru za drugog omiljenog lika iz Hunter x Hunter, Šizuku zauzima 11. mesto sa 204. glasa.
  • U izboru za trećeg omiljenog lika iz Hunter x Hunter, Šizuku zauzima 17. mesto sa 130. glasa.

5

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.